Over dit projekt

Geschiedenis van een Grens is een kunst en filmprojekt van De Nieuwe Dag in samenwerking met de GrensWerte Euregio organisatie.

Het plan is om een film te maken geinspireerd op de Heelweg te Dinxperlo. Het bijzondere van de Heelweg is dat de grens over de stoeprand loopt waardoor de overburen in een ander land wonen. Ik ga de bewoners interviewen en ben daarbij nieuwsgierig naar wat de grens betekent en betekent heeft in de levens van de verschillende generaties. De grens zal een andere betekenis hebben voor de mensen die de oorlog hebben meegemaakt, dan voor de mensen die na de oorlog zijn geboren en voor hen is het weer anders dan voor de jongeren nu. Daarnaast ga ik op zoek naar liefdes tussen Duitsers en Nederlanders en welke culturele verschillen zij daardoor hebben leren kennen.

De interviews bewerk ik in een later stadium samen met een scriptschrijver tot een script en dit script verfilmen we in een studio met de greenscreen techniek. Doordatwe de scenes voor een groen doek filmen, kunnen we in de montage tekeningen gebaseerd op de heelweg en omgeving als decor gebruiken.

Bij het projekt worden professionals met elk hun specifieke ervaring ingezet, zoals een scriptschrijver, een tekenaar, een Duitse en een Nederlandse regiseusse en een aantal acteurs en actrices.

Via dit blog hou ik u graag op de hoogte van de ontwikkelingen van dit projekt.

Jort Bonne

Plaats een reactie